Vrijwilligerswerk

Bij Plant a friend geloven we in de kracht van vrijwilligerswerk. Het is een manier om anderen te helpen, om zelf te groeien, en nieuwe vaardigheden te leren. Daarom moedigen we jongeren aan om vrijwilligerswerk te overwegen.

Een jongere houd een plantje vast. Er is geen gezicht zichtbaar.
Een jongere staat met een plantje in de linkerhand en een telefoon met whatsapp in de andere hand.

Doe mee!

Varend corso

Het bloemencorso vaart vanuit het Westland over het water in Regio Westland op 21, 22 en 23 juni 2024.

Help met de voorbereidingen langs de waterkant op Trade Parc Westland. Materiaal wat van de ene boot naar de andere moet, aangeven van materialen, opschroeven van reclameborden en meer van dit soort klusjes.

Of doe mee tijdens het corso met het helpen en klaarzetten van tafels en banken op de pauzeplekken. Helpen bij de catering, uitdelen van eten en drinken.

Avavieren

Avavieren biedt kinderen en volwassenen met een beperking de mogelijkheid om ook in een rolstoel het strandleven te ervaren.

In de schoolvakanties genieten kinderen met een beperking samen met hun gezonde broertjes en zusjes van leuke activiteiten. Zo krijgen ook de ouders de gelegenheid om tot rust te komen. Voor dat stukje ‘gewoon geluk’ zijn enthousiaste vrijwilligers nodig.

Help mee tijdens schoolvakanties met het organisateren van activiteiten tijdens de schoolvakanties samen met Stichting Wigwam.

Droomplek bij Jongeren Ambassadeurs

Plant a friend is op zoek naar proactieve jongeren die leuke ideeën hebben om onze doelgroep te bereiken. Plant a friend is nu nog regionaal, maar we zoeken ook naar wegen om Plant a friend in nog veel meer gemeentes op te starten. Je krijgt bij ons alle ruimte om je creativiteit te vrije loop te geven. Wij geloven dat goede ideeën klein starten en groots uit kunnen groeien, net als bij planten en bloemen!

Spreekt dit jou aan en wil jij deel maken van een te gekke initiatief? Meld je dan aan als jongerenambassadeur.

Voordelen

  • Je doet mee: Door vrijwilligerswerk te doen, help je anderen en draag je actief bij aan het verbeteren van de samenleving.
  • Jezelf ontwikkelen: Vrijwilligerswerk kan je helpen nieuwe vaardigheden te leren, zelfvertrouwen op te bouwen en persoonlijke te groeien.
  • Sociale contacten: Het biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten, vriendschappen te maken en je kring uit te breiden.
  • Voldoening: Er gaat niets boven het gevoel van voldoening, om te weten dat je een positieve impact hebt gehad op het leven van anderen.
Translate